Info om faste

Der er desværre ikke særlig mange kristne i Danmark, som virkelig bruger fasten som en livsstil. Som jeg ser det, er den vigtigste grund til dette IKKE en direkte modvilje mod at faste, men snarere en udbredt mangel på viden om emnet. Hvis flere kristne forstod, hvilken enorm kraft, Gud vil give til sit folk igennem fasten, så ville de hellere end gerne faste. Det er jeg helt sikker på. Jesus udfordrede heller ikke sit folk til at faste igennem bjergprædikenen (Matt 6,16-18), fordi vi skal pines og plages, eller fordi vi skal have styrket vores viljestyrke. Nej, han kalder os til at faste, fordi der er så store belønninger forbundet med den.

Mange har prøvet at faste lidt og den slags mini faster (en dag, et måltid, evt. et par dage, eller en hel uge), giver ikke nødvendigvis en rigtig fornemmelse for fasten. Tværtimod. For det er længe nok til at mærke ubehaget, men det er ikke længe nok til at høste de store gevinster ved fasten, som står og venter på os. Personligt kan jeg fx sige, at det først er efter, at jeg har fastet en rigtig lang faste, at jeg for alvor er blevet grebet af fastens muligheder. For der har virkelig været store gevinster for mig. Aldrig har Gud talt så klart i mit liv, som i anden halvdel af min faste. Jeg har aldrig før oplevet en sådan renselse af mine følelser og tanker, som ved denne faste. Jeg har aldrig før været så ligeglad med andres meninger og dermed så fri til at forfølge det kald, som Gud har givet mig. Jeg har aldrig før haft en sådan salvelse til at betjene andre, som under min faste – og efter fasten! Desuden havde Gud en fantastisk dagsorden for hele fasten, som åbenbarede nye sider af hans faderlige hjerte for mig. Og jeg kunne blive ved …

Derfor ønsker jeg af hele mit hjerte, at mange flere kristne skal lære, hvorfor Bibelen taler så meget om faste. For jeg er fuldt overbevist om, at hvis de forstod, hvad jeg nu ved, så ville de forfølge fasten på en helt anden måde. Dette er også grunden til, at jeg har samlet så meget inspiration om fasten på denne side. Jeg beder til, at du må åbne dit hjerte for Åndens stille hvisken, når du hører og læser om fasten. Han er klar til at lede dig dybere ind i denne fantastiske disciplin. Hvis du giver ham lov til det!

Faste for Danmark