Uge 19 Når Gud råber

Skrevet af Peter Tinggaard

Gal 4,6: “Og fordi I er børn, har Gud sendt sin søns ånd i vore hjerter, og den RÅBER: Abba, fader!

I dette vers siger Paulus, at Helligånden RÅBER i vore hjerter. Han fylder vores hjerter med et inderligt råb til vores far i himlen. “ABBA, FADER!” Han nøjes ikke med at sige det eller at hviske det, for råbet indeholder en hel anden lidenskab og kraft. Med dette råb åbenbarer han, hvor lidenskabelig himmelens Gud er efter at være vores far. Han skærer igennem enhver tågesky af tvivl og forbehold i vores hjerter. Han overdøver alle de stemmer, der hvisker .. “Er jeg fortsat et barn, efter at jeg svigtede? Kan han virkelig elske mig, når han ser al min tvivl og forbehold? Ved han da ikke, hvor uværdig jeg er? … ” I stedet råber han: ABBA … FARMAND … JA, du er et barn, og Gud er din farmand.

Der er et andet sted i Bibelen, hvor vi hører, at Gud råber. Hør blot, hvad Mark 15,37 siger: Men Jesus udstødte et højt skrig og udåndede.” Markus udgaven fortæller os ikke, hvad han råbte, men Johannes evangeliet fortæller os, hvad det sidste Jesus udtrykte var. “Da Jesus havde fået eddiken, sagde han: »Det er fuldbragt.« Og han bøjede hovedet og opgav ånden.” (Joh 19,30). Bemærk så, hvad der skete, lige efter Jesus havde udråbt dette. Det næste vers i Markus fortæller os, at “forhænget i templet flængedes i to dele, fra øverst til nederst.” (Mark 15,38).

Da Jesus råbte “det er fuldbragt” – og derved proklamerede sin fuldstændige sejr over enhver fjende, som nævnes kan, blev selve forhænget i templet revet i stykker fra øverst til nederst. Forhænget var ellers placeret foran det allerhelligste i templet for at formene mennesker adgang til dette hellige sted, men da Jesus råbte ud sin endelige sejr blev der banet en vej helt ind i Guds nærvær. Alle magter, som ellers kunne hindre og bremse os fra at drage nær til Gud, var nu besejret – og der var ikke længere nogen magt, som havde ret til at skille os fra Guds kærlighed (Rom 8,39). Gud havde betalt den ultimative pris for at fjerne forhænget og alt, som hindrede os fra at komme til ham. I selve råbet møder vi Guds lidenskab efter at få den belønning, som han betalte alt for at vinde.

Det er den samme kraft og det samme hjerte, som Helligånden udstiller, når han råber: ABBA FADER. Han har den samme lidenskab for at føre os helt ind i Guds nærvær, som Jesus og Faderen havde. Hvis vi giver ham plads til at råbe i vores hjerter, vil han gøre et værk, der ligner det, som skete i templet. Fra øverst til nederst. Hans råb vil bane vejen for, at Gud selv vil komme og tilintetgøre enhver løgn og forbehold, som forsøger at holde os på afstand af Gud.

Jeg har skrevet en sang på Guds vegne, hvor han som vores far vil give os sin faderlige velsignelse. Du kan læse teksten af den under andagten – eller se en video af sangen med billeder + tekst. I denne uge kan du bede som Ånden leder dig til indenfor dette emne. Når Gud råber …

Min faderlige velsignelse – link til video med sangen HER

Fordi jeg er din farmand, elsker jeg dig
Alt, hvad du har gjort, har ikke ændret noget
Første gang jeg så dig, så jeg, du var min

Koste, hvad det koste må, jeg kan ikke undvære dig

Fordi mit navn er trofast, gav jeg aldrig op
Selv når du foragtede alt, jeg gjorde for dig
Og da du åbnede hjertet og lod mig elske dig
Ku´ himlen ikke rumme al den glæde, du gav til mig

Omkvæd:
Som din egen far vil jeg give dig min faderlige velsignelse.
Hvis jeg får lov, hvis jeg får lov
Jeg vil velsigne dig med alt, jeg har
Du mit barn skal ikke mangle noget
For alle himmelens velsignelser står pakket ind og klar
Jeg vil opsøge dig for at fejre dig
Jeg vil gøre dit liv til en fest
Hvis jeg får lov, hvis jeg får lov

Jeg vil beskytte dig både dag og nat
Mit barn skal mærke hvem, jeg er.
Gennem alle dine dage vil mit nærvær følge dig
Jeg vil forvandle dig ved at elske dig
Du mit barn skal stråle af min kærlighed
Hvis jeg får lov, hvis jeg får lov.

Faste for Danmark