Uge 7 – Vækkelse ved Asbury universitet

Dug frisk artikel om vækkelse i USA

Jeg læste denne artikel søndag morgen, og den varmede virkelig mit hjerte. For dette var og er Guds værk … og både lærere og elever på det kristne gymnasium havde intet planlagt, men det voksede bare frem og fortsætter med at vokse. Gud kan gøre det samme i Danmark …. 

Vækkelse er efter sigende brudt ud på Asbury universitet, en mindre, evangelisk gymnasium i staten Kentucky, som har tiltrukket hundredvis af mennesker til at samles om 24/7 bøn og lovsang – fortæller både elever og lærere fra skolen.

En almindelig andagtssamling, som startede onsdag morgen på denne skole med omkring 1600 elever, udviklede sig i en overnaturligt retning, da nogle af eleverne forblev i salen og fortsatte med at tilbede Gud. Budskabet denne morgen havde været om bekendelse, omvendelse og kærlighed i handling, med udgangspunkt i Rom 12.

Gud begyndte at udgyde sin kærlighed iblandt eleverne på en gennemgribende måde,” skriver Matt Barnes, en af skolens ledere, på facebook. Flere og flere elever sluttede sig til gruppen, der fortsatte med at bede og lovsange. 

Vi mærkede en stærk genklang i vores hjerter,” fortæller Alexandra Presta, som har ansvaret for skolens blad. ”Vi blev ved med at opmuntre hinanden til at leve i radikal ydmyghed. For det handler ikke om os. Det handler om Jesus. Og jeg tror, at det er grunden til, at det har vokset.”
Presta fortæller videre, at hun forlod mødet onsdag formiddag med planer om at tage til hendes næste time, kl. 11. Men udenfor salen hørte hun, hvordan lovsangsbandet fortsatte med at synge. Jeg tænkte: Det var underligt. Hvorfor bliver de ved med at lovsynge Gud? Og så mærkede jeg, at Helligånden ledte mig til at gå ind i salen igen. Så det gjorde jeg.”

Rygtet blev hurtigt spredt blandt eleverne, og nåede inden længe ud til andre kristne gymnasier og universiteter, så at elever fra disse skoler også mødte op for at bede og tilbede Gud. Kirkegængere, som ikke er elever, begyndte også at møde op, ikke bare fra Lexington området, men helt fra Michigan (880 km væk) og fra staten South Carolina (mindst 400 km væk).

Tim Beougher, som er præst ved West Broadway Baptist Church og professor ved the Southern Baptist Theological Seminary, udtalte til Kentucky Today, at han var opmuntret af, hvad der var ved at ske i Asbury. ”Vi må bede om Guds beskyttelse over dem. For når Gud siger: Lad os stå op og bygge, siger fjenden: Lad os stå op og ødelægge.”

Helt frem til lørdag eftermiddag (hvor artiklen blev skrevet – men det fortsætter endnu) forblev elever i salen, hvor de sang og bad og læste skriftsteder, mens der også var perioder med stilhed og med personlige vidnesbyrd. En elev hentede sin madras, så han kunne sove i salen, mens andre bare lagde sig til at sove på gulvet. Skolen og en række frivillige har sørget for mad og drikke til eleverne.

På skolens hjemmeside, hvor Presta har lavet daglige opdateringer om vækkelsen, var der så meget traffik lørdag, at hjemmesiden ikke kunne følge med.

Kevin Brown, skolens præsident, talte fredag aften om enhed ud fra Joh 17.
Han udtalte: ”Så når folk ser os, ser det enhed. Denne enhed er på tværs af generationer og kirker … og den er til opbyggelse af vores næste og til Guds ære. Denne vækkelse er ikke begrænset til vores skolesal, eller til vores by. Det vedrører hele Guds rige.”

Micah Pace, en af lovsangslederne fra vækkelsen, delte på Instagram, at salen (som har plads til 1500) var så overfyldt fredag aften, at folk måtte stå langs vækkene og ved indgangene.

Det vokser og vokser. Det er vanvittigt,” fortæller Presta. ”Og de kommer fra alverdens forskellige steder.” De har oprettet en livestream, hvor der endda er kommet kommentarer fra Paraguay, Indonesien, Indien og mange andre lande.

Den ældre generation mindes en lignende vækkelse på skolen i februar 1970, i en tid, hvor der også var politisk opstand. Ved den lejlighed havde dekanen inviteret elever til at dele deres vidnesbyrd, og det havde udviklet sig til et møde med bøn og lovsang, der varede i 144 timer. Skolen havde aflyst al undervisning i en uge, og efterfølgende havde grupper af elever og lærere rejst omkring til andre dele af landet for at fortælle om vækkelsen.

Denne gang har de fleste lærere på gymnasiet også aflyst deres timer og har udskudt lektier, så både elever og lærere kan deltage i bønnen og lovsangen.

Presta fortæller: ”Det overordnede tema har været kærlighed i handling, og eleverne har bedt for forskellige emner, som de oplever, at Helligånden lægger dem på hjertet. De har fx bedt for familier, der har oplevet traumer og for folk, som overvejer selvmord eller beskader sig selv, og for mennesker, der er blevet såret af kirkeledere.

Jason Vickers, en professor ved Asbury Theological Seminary, skrev på Facebook, at han besøgte vækkelsen fredag eftermiddag. ”Freden på stedet er så mærkbar, at 10 minutter på stedet skabte et sådant indtryk, at jeg vil huske det, så længe jeg lever.”

Oversat af Peter Tinggaard fra en artikel af Meagan Saliashvili fra New York.

Days-long Revival Sweeping Asbury University in Kentucky


Faste for Danmark