Uge 24 – Hvis det er det, du vil ha´

Skrevet af Peter Tinggaard

Rom 12,1: “Så formaner jeg jer, brødre, ved Guds barmhjertighed, til at bringe jeres legemer som et levende og helligt offer, der er Gud til behag – det skal være jeres åndelige gudstjeneste.”

I forrige weekend afholdt jeg et seminar om tilbedelse på Lykkeskær Bedehus, og jeg sluttede seminaret med at udstille tilbedelsens formål. Det, som Gud vil have af os, er ikke sange og alle mulige gaver. Han vil have OS. At vi giver os selv som levende ofre til ham. 

En lille historie om min mormor

Jeg havde en fantastisk mormor, som virkelig elskede Jesus. Hun døde for nogle år siden og blev næsten 102 år. Hun var på nogen måder et genert menneske og kunne være lidt famlende, når der var mange mennesker til stede, men hun gav sig selv med alt, hvad hun var, til hendes børn og børnebørn. Hun boede i Aarhus, meget tæt på universitetet, og derfor fik jeg en vane med at spise frokost hjemme hos hende ca. 3 gange om ugen, mens jeg studerede teologi ved universitetet (fra 1996 til 2003). Derved kom jeg også til at se sider af hende, som de fleste andre mennesker ikke fik set. Fx havde hun en fantastisk humor. I den tid, hvor der var problemer på Nørrebro med unge, som kastede brosten, bemærkede hun en dag, at disse unge fik al opmærksomheden, mens de gamle ofte blev glemt. Derfor foreslog hun, at hun skulle tage en masse vandballoner og smide dem ned på forbipasserende fra hendes lejlighed på anden sal. Så kunne det være, at de ældre kunne få lidt opmærksomhed. 

Hun var samtidigt en af den slags mennesker, der aldrig kom med forslag, hvis man spurgte hende, hvad hun ønskede sig. “Nej, det skal du ikke tænke på. Bare I kommer, så er jeg glad.” Derfor gjorde det et stort indtryk på mig, da jeg endelig fik et meget tydeligt ønske fra hende. “Det eneste, jeg ønsker, er at du bliver klippet, Peter!” Jeg var teenager på dette tidspunkt og havde ladet mit hår vokse ned til skuldrene. Men når min elskede mormor endelig kom med et ønske, skulle hun selvfølgelig have det. Derfor fik hun en konvolut med min afklippede hestehale i julegave. 

Det, som Gud ønsker

Ligesom min mormor har Gud ikke brug for noget, og selv om vi skylder ham alt, fortæller Bibelen os tydeligt, at det ikke er alle mulige ting, han vil have. Det eneste han vil have er OS. Denne uges andagt er en sang, som jeg har skrevet i løbet af de sidste dage. I kan høre sangen, mens I læser teksten, ved at trykke på play. 

Hvis det er det, du vil ha´

Du velsigner os og forvandler os
Du giver hele tiden
Men hvad gør det ved os?
Og hvad si´r vi til dig?
Som gensvar på DIG

Tak er blot et ord – betyder ikke spor
Hvis ikke vi vil give det eneste, du vil ha´, Gud. 

Du vil ha´ mig. Alt, hvad jeg er. Alt, hvad jeg har. Alt, hvad jeg kan.
Så du gi´r dig selv. Alt, hvad du er. Alt, hvad du har. Alt, hvad du kan.
:: Og ved at gi´ dig selv med alt, du er
Lærer du mig at give alt, jeg er :: x2
Til dig, til dig … 

:: Hvis det er det, du vil ha´ 
Er det det, jeg vil gi´ :: x4
Alt, hvad jeg er til dig
Alt, hvad jeg er til dig

Faste for Danmark